ISO

Międzynarodowa Organizacja Normalizacyjna - ISO (z ang. International Organization for Standardization) to krajowe organizacje normalizacyjne. Standardy ISO są wdrażane w zakładach pracy gdyż jest to obowiązkowe, ale również podnosi jakość produktów i usług.
papier
W przetwórstwie spożywczym należy wdrażać system HACCP (z ang. Analiza Zagrożeń i Krytyczne Punkty Kontroli), który jest najskuteczniejszym i najbardziej efektywnym narzędziem zapewnienia wysokiego standardu higienicznego warunków produkcji i przetwarzania żywności. Od 1 stycznia 2006 r. wszystkie przedsiębiorstwa sektora spożywczego mają obowiązek stosowania zasad systemu HACCP a więc muszą mieć wdrożony, utrzymany i doskonalony system.

Następne artykuły

Istotne wiadomości na temat kapitału obrotowego oraz WNT

książka przychodów i rozchodów
Opracowanie: reynermedia
Zaczerpnięte z: http://www.flickr.com
Kapitał obrotowy, nazywany też kapitałem pracującym, jest to nadmiar aktywów obrotowych nad zobowiązaniami bieżącymi, czyli krótkoterminowymi. Kapitał obrotowy netto jest również częścią kapitałów danego przedsiębiorstwa bądź firmy, jaka zajmuje się finansowaniem aktyw obrotowych. Żeby firmy miały należyte relacje pomiędzy sprzedażą, tempem wzrostu marki oraz jej majątkiem obrotowym, muszą mieć odpowiedni poziom kapitału obrotowego netto.


Jest wiele szkoleń z zkresu standardów zarządzania jakością. Warto jest odbyć np. szkolenie (zobacz szkolenie lean manufacturing wrocław) z zakresu FMEA, czyli z analizy i skutków wad. Przeprowadza je Centrum Doradczo- Szkoleniowe Malon. Wystarczy poświęcić na nie 12 godzin.
Zaczerpnięte z: http://www.iso.org.pl/
23/09/04, 08:12:08
Do góry
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.